diumenge, 23 d’octubre del 2011

PRAC II. DESCRIPCIÓ DEL CONTEXT DE PRÀCTIQUES

Descripció del context de pràctiques. Gabinet psicopedagògic,

El centre en el que estic desenvolupant les pràctiques és  un gabinet psicopedagògic privat
El meu projecte  és un projecte  centrat en  l’àmbit de d’intervenció psicopedagògica  de l’ Educació Escolar Bàsica de 0 a 18 anys . La temàtica de les intervencions  s’inclourà  dins de la  pràctica privada  de la professió
Aquest gabinet actua com a un servei de suport extern de pràctica privada vinculada a l’educació escolar, amb intencionalitat educativa, entesa com la determinació d’actuar educativament o desplegant ajuts educatius( de diferents tipus i en diferents graus) ajustats a cada alumne en  els diferents  nivells de la pràctica educativa. .
El Gabinet Tècnic  Psicopedagògic del Berguedà és un  servei de suport que atén casos diversos que provenen de derivacions des de l’àmbit clínic (pediatra, psiquiatra, psicòloga de l’IB-Salut), educatiu (públic o privat), de mútues assegurades i per compte propi de les famílies.  La majoria, però,  ens venen derivats de l’EAP .

Al centre es treballa  amb nens/es, adolescents i adults joves (que són pocs, venen per dificultats d’aprenentatge o per tècniques d’estudi)  amb problemes d’adaptació a l' àmbit familiar, escolar i social, hiperactivitat, problemes de conducta, depressió, ansietat, dificultats d’aprenentatge, retards varis, En aquest moment també hi ha  algun nen amb psicopaties. La intervenció s’adreça al tractament de problemes de conducta, emocionals, trastorns del desenvolupament, trastorns de personalitat, orientació i intervenció en el fracàs escolar,  treball sistèmic amb les famílies i orientació psicoeducativa amb pares i mestres.
Un altre dels objectius principals és l’assessorament a la família i a l’escola per tal de donar pautes per afavorir entre tots el desenvolupament harmònic de l’ infant o adolescent.

El Paper/figura del psicopedagog en el centre s’emmarca dins el que  Teresa Guasch, ,  defineix com “un professional capaç de planificar i portar a la pràctica ajudes que puguin contribuir a la millora dels processos d’aprenentatge i desenvolupament que es puguin produir en diferents contextos formals, no formals i informals”.
En aquest Gabinet Psicopedagògic, les intervencions es realitzen com a suport extern,de practica privada,dins de l’àmbit escolar i el psicopedagog/gos que hi treballen s’adapten a aquest perfil.

Depenent de les necessitats sorgides en cada cas, les intervencions es realitzen per un o més d’un membre de l’equip interdisciplinari.
L’equip de professionals que hi treballa són:
- 2 Professionals que són psicopedagog i logopedes.
- 3 Logopedes.
- 2 Psicòlegs
- 2 Psicopedagogs
- 1 Psicopedagoga i mestra terapeuta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada