dilluns, 4 d’abril del 2011

FASE1.SENSIBILITZACIÓ. Compartint marcs conceptuals.

El dijous dia 31 de març vaig passar les enquestes “Compartint marcs conceptuals” als alumnes. S’han passat a tota la primària. Això vol dir que hi havia nens de primer fins a sisè responent a la mateixa enquesta.

Pels nens de cicle inicial hi havia preguntes difícil d’entendre i de respondre.


Per tal d’assegurar que tothom entenia el que se li preguntava el que hem fet ha estat reunir-nos en assemblea, tornar a explicar què faríem i per quin motiu , i que volíem fer amb els resultats del que ells contestessin a les preguntes ( ja s’havia explicat quan es van passar les enquestes als pares).

Varem parlar del que volia dir convivència: amb aportacions de tots es va parlar del que entenem per convivència, es van posar exemples del que vol dir conviure, que entenem per diàleg…

Un cop fet això varem llegir una per una les preguntes del qüestionari. Varem parlat, entre tots, del que volia dir cada frase per tal que tots els alumnes, independentment de la seva edat, comprenguessin el que el qüestionari els preguntava.

Un cop cada pregunta estava entesa cada nen/a individualment contestava , segons el que ell creia, la pregunta en el seu qüestionari individual.


Un cop el qüestionari va estar completat, cada nen/a va escollir les tres frases que creia més importants i les va redactar en positiu.

En el cas dels nens/es de primer i segon en van parlar en grup . Entre tots, amb l’ajuda del mestre, van escollir aquelles tres frases que consideraven més importants del qüestionari.


Amb aquestes enquestes volem saber la visió que els nens tenen sobre :el compliment de les normes del centre, origen dels conflictes, com veuen i creuen que ha de ser la seva participació en el redactat de les normes de convivència ( si hi han de participar, si hi participen en l’actualitat..), com creuen que s’han de solucionar els conflictes que hi ha en el centre i qui els ha de solucionar....


S'intenta recollir informació de tots els sectors que componen la comunitat educativa per tal de conceptualitzar, tots junts, el que per nosaltres és la convivència i l’alumnat i la seva visió són una part molt important a tenir en compte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada