dijous, 28 d’abril del 2011

CONFLICTES LLEUS .Valoració i propostes.

El dia 13 d’abril, conjuntament amb l’Equip Directiu de la ZER, es va fer l'anàlisi de la informació facilitada pel claustre en referència als conflictes lleus .


Aquesta informació ha permès començar a definir què entenen per conflictes lleus i quin són aquells conflictes que amb més freqüència apareixen en el nostre centre. També s’han recollit les estratègies que en aquest moment aplica el centre de forma conjunta i/o els mestres de forma individual.

La informació s’ha resumit en tres apartats :

- alumnat

- professorat

- pares/mares.



El dia 27d'abril  s’ha fet el retorn al claustre de la informació recollida, tant de forma oral com per escrit. .


A part de la informació que s’ha recollit del nostre centre, també s’ha lliurat al claustre :

Un recull d’altres faltes lleus sobre les que cal pensar i/o preveure i que no han aparegut en el buidatge ( per tal de fomentar el caràcter preventiu i contemplar possibles conflictes futurs).


 Resum d’aspectes a tenir en compte en la resolució de conflictes .


 Propostes de gestió positiva del conflicte.


 Recull d’estratègies i tècniques de resolució de conflictes .


 Informació sobre la MEDIACIÓ com a tècnica de resolució de conflictes


 Informació sobre el Txonko,( experiència pràctica del País Basc) aplicació d’un programa global de resolució de transformació de conflictes.


 Recull d’experiències per a l’Educació Infantil.


S’ha demanat al claustre que, de forma individual, valori la informació que s’ha lliurat i seleccioni aquells aspecte que cregui que cal tenir en compte o que cal incloure a l’hora de redactar l’apartat de conflictes lleus de les nostres NOF, les quals formaran part, també, del Projecte de Convivència de la ZER.

Es pretén que el claustre reflexioni tant sobre aquells aspectes que cal tenir en compte a l’hora de definir quins són aquells conflictes que definirem com a lleus com en la manera positiva de solucionar-los.



En la propera reunió del claustre es farà, a partir de tot aquest material aportat , una reflexió conjunta que ha de permetre arribar a consensuar quins són els conflictes que considerem lleus i que redactarem com a tals i les mesures que adoptarem tant per preveure’ls com per solucionar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada