dissabte, 26 de març del 2011

QUÈ ÉS UN PROJECTE DE CONVIVÈNCIA?

El Projecte de Convivència del centre educatiu és el document que estableix les línies generals del model de convivència adoptat pel centre. Engloba el conjunt d’accions encaminades a la millora de la convivència en el centre educatiu i , per tant, recull les intervencions que el centre docent desenvolupa per tal de capacitar tot l’alumnat i la resta de la comunitat educativa per a la convivència i la gestió positiva dels conflictes.

Aquestes accions poden anar adreçades a la millora de la convivència en l’aula, el centre o a l‘entorn, en el benentès que la permeabilitat entre aquests tres àmbits d’intervenció afavoreix la transferència d’aprenentatges ,valors, creences, actituds i hàbits relacionats.
també recull els mecanismes que el centre estableix a l’hora de resoldre els conflictes que s’estableixen en els tres àmbits esmentats (aula, centre i entorn) i de crear un ambient de treball i convivència segura i saludable.

El Projecte de Convivència representa per als centres una manera de pensar com treballar el desenvolupament personal i col·lectiu de l’ alumne i professorat, contribuint a la construcció d’una identitat autònoma i del compromís de l’esforç per a relacionar-se positivament

El conflicte és inevitable i forma part de les relacions socials. Cal afrontar-lo a partir,de la singularitat de cada escola,evitant les generalitzacions i a partir de la cultura de la mediació . Aquests són els fonaments d’una escola inclusiva i d’una educació intercultural que han de contribuir a garantir la igualtat i respectar la diversitat .
La convivència és un mitjà i un objectiu per a l’escola implicant un esforç de responsabilitat permanent i creixement personal de tots els membres de la comunitat educativa.

És en aquest context de conviure i viure que cal emmarcar el repte de la convivència dins d’una acció educativa global amb la implicació de tota la societat, des de les famílies fins als diferents professionals de l’educació, passant pels diversos agents educatius, les entitats i l’administració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada